IKC De Wielen

Nieuws

De renovatie van de lokalen is klaar! Vandaag zijn we begonnen in de lokalen. Dat was natuurlijk erg leuk. 

Groep 3 heeft alle letters geleerd! Daar hoort natuurlijk een letterdiploma bij. Omdat dit tijdens de schoolsluiting was hebben de juffen van groep 3 er een feestelijk moment van gemaakt aan de deur. Gefeliciteerd groep 3!
Bent u opzoek naar een basisschool voor uw kind(eren)?
Het kerstfeest dat woensdag gepland stond hebben we verschoven naar dinsdag i.v.m. de sluiting van de basisscholen.
Zo hebben we met heel de school toch nog genoten van Kerst op school!
In elke groep waren activiteiten zoals de silent disco en kerstkaarten maken die meegaan naar de inzameling voor de voedselbank!
Ook hebben we met de hele school patat en een snack gegeten!
We willen via deze weg dan ook de ouderraad bedanken. Zij hebben na het bericht van gister zo snel van alles kunnen regelen! Hierdoor was het vandaag een feest!
Waar een kleine school groot in kan zijn!
Dit jaar doen we mee met de Winter3daagse. Wat is er toch veel opgehaald voor de voedselbank! Iedereen ontzettend bedankt!Alle kinderen in groep 4 hebben hun splitsdiploma ontvangen! Goed gedaan! Ieder jaar tijdens de Kinderboekenweek is er een boekenmarkt op school. De kinderen van school mogen boeken verkopen en/ of kopen. Het was weer een groot succes! Veel leesplezier!Groep 8 heeft samen met groep 2 en 3 de taal/lees/rekenspelletjes gespeeld.De leerlingenraad van dit schooljaar is weer van start gegaan! Veel plezier en succes met alle vergadering!Het podium is klaargemaakt voor de Kinderboekenweek 2020! Het thema is geschiedenis. Woensdag zal de officiële opening plaatsvinden. Groep 2 is komen wennen in groep 3. Wat was dat spannend maar ook heel leuk!
Wat zijn wij trots op alle kinderen die de afgelopen weken thuis keihard hebben gewerkt! Maar natuurlijk ook op alle ouders en verzorgers die de kinderen daarbij zo goed hebben geholpen! 
Groep 4 heeft een toneelstuk, Kikker in de kou, gedaan voor de hele school, de peuters én de ouders! Wat deden ze het ontzettend goed!De groepen 3 tot en met 8 hebben de afgelopen weken een workshop beeld gehad in het kader van de leerlijn media.
De groepen 3 en 4 hebben een stopmotion gemaakt. In groep 5 en 6 zijn de leerlingen in groepjes reclamespotjes gaan filmen. En groep 7/8 heeft gewerkt aan een film waarbij het thema misleiding door beelden was.Op 14 februari was de Valentijnsdisco! Er is heerlijk gedanst.
Woensdag 12 februari was het traditionele Wielenletterfeest in groep 3.
De kinderen mochten verkleed komen, deden een letterspeurtocht, een letterbingo en luisterden naar het lievelingsboek van juf Conny; Vos en haas.
De papa's en mama's kwamen als verrassing bij de officiële diploma uitreiking.
Het was een gezellig kerstdiner. Iedereen had lekkere hapjes gemaakt en alle kinderen zagen er prachtig uit!Op 4 december vond de officiële uitreiking van de gedichtenbundel plaats. De huidige en vorige groep 8 hebben gedichten geschreven, die hierin zijn terug te lezen. Wethouder Verver kreeg uit handen van de Lionsclub de eerste dichtbundel overhandigd. Daarna kregen de leerlingen van groep 8 een exemplaar en werden er nog enkele gedichten voorgelezen.Alle leerlingen hadden hun schoen gezet. Toch waren ze vanochtend allemaal nog leeg...
Stewardess Barberella had de koffers van de Pieten op Schiphol gevonden en meegenomen naar De Wielen. De Pieten zijn nog op reis en vliegen pas 4 december terug. Nu maar hopen dat ze 5 december op tijd zijn...
Gelukkig had stewardess Barberella de code van de koffers. D.m.v. raadsels/ spelletjes konden de leerlingen de code kraken! Hierin zaten alle schoencadeautjes.Als afsluiting van de kinderboekenweek was de jaarlijkse boekenmarkt. Het was weer een groot succes. De kleuters werden geholpen door de leerlingen van groep 7 en 8. Iedereen had een leuke middag!Deze week waren de praktische verkeerslessen voor groep 1 t/m 8.
De onderbouw heeft een verkeerswandeling gemaakt. Hierbij ging het over oversteken en waar je als voetganger moet lopen.
De bovenbouw heeft gefietst. De onderdelen waren o.a. slalommen, over een schuine plank rijden, rechts heeft voorrang, stopborden en hand uitsteken.Vrijdag 27 september was de officiële opening van IKC De Wielen. Het was één groot feest! De burgemeester van Papendrecht, Aart-Jan Moerkerke, wethouder Kees de Ruijter, voorzitter van de Raad van Toezicht, Joke Reuwer, de directeur van Wasko, Rogier Vegter en de directeur Saskia Bishoff hebben IKC De Wielen samen met alle kinderen officieel geopend.
Er waren optredens van de kinderen, een Jazzband, spelletjes, een loterij met mooie prijzen en vooral heel veel gezelligheid!
Iedereen die hieraan meegewerkt heeft, nogmaals onwijs bedankt!

Informatie nieuwe ouders

De keuze voor kinderopvang, peuterspeelzaal of basisonderwijs is een spannende keuze voor ouders. Wij vinden het belangrijk om daar vanaf het eerste contact samen met u goed over te praten. U wilt het beste voor uw kind! De samenwerking tussen ouders en leidsters en leerkrachten kunnen we vanaf het begin samen opbouwen. Daarom willen we juist die beginfase zo zorgvuldig mogelijk vormgeven.